De ideale partner

De eerste stap voor het hebben van een fijne liefdesrelatie is het vinden van een partner. Dat ligt natuurlijk voor de hand, maar in mijn praktijk ontmoet ik geregeld mensen die graag een relatie willen en er niets constructiefs aan doen om dat voor elkaar te krijgen.

Heel simpel omschreven leert Tantra ons dat de levensomstandigheden waarin wij verkeren onder andere het resultaat zijn van onze eigen gedachten en handelingen. In tantra proberen we door yoga, meditatie of het tantrische liefdesspel bewust bepaalde resonanties te creëren om zo voor onszelf de gewenste situatie te scheppen. Wachten op de juiste partner is dan geen optie meer.
 
Oefening
 
Begin met in kaart te brengen welke partner jij graag zou willen hebben. Neem pen en papier en omschrijf je ideale partner. Welke eigenschappen heeft zij? Hoe ziet hij eruit? Hoe zoent ze? Wat voor een hobby's heeft hij? Op welke manier staat zij in het leven? Maak deze lijst zo omvangrijk mogelijk.

Heb je een blaadje vol geschreven? Goed gedaan! Ga dan nu een top 10 maken. Welke punten die je opgeschreven hebt vind jij het belangrijkste? Maak een mooi kunstwerk van deze lijst en kijk hem regelmatig even door.
Vaak hebben mensen hun wensen niet duidelijk op een rijtje. Jij gelukkig nu wel. Weten wat jij belangrijk vindt in een partner helpt je om iemand aan te trekken die daarbij past. Je hoeft dan geen tijd meer te besteden aan afspraakjes met potentiële partners die je eigenlijk niet ziet zitten.

Blijven steeds dezelfde 'verkeerde' types op je afkomen? Kijk nog eens naar je beschrijving van de ideale partner. Stel jezelf de vraag: welke man of vrouw zou bij deze persoon passen? Maak ook deze lijst zo gedetailleerd mogelijk.
Lees deze lijst nog eens goed door. Kom je erachter dat de man of vrouw die bij je ideale partner past helemaal niet lijkt op jou, dan weet je waarom je de verkeerde types aantrekt. Ga dan met jezelf aan de slag om de perfecte match te worden van je ideale partner.

En ze leven nog lang en gelukkig? Dat kan, maar gaat meestal niet vanzelf. Daarover de volgende keer meer.