Ervaar Tantra in de Viva

In januari 2018 stond Ervaar Tantra in de Viva

Tot voor kort werd het klakkeloos geschaard onder het kopje seks. Eind 2017 kwam aan het licht dat tientallen tantramasseurs misbruik maken van het vertrouwen van hun klanten. Dat riep vragen op. Wat is tantra eigenlijk? En voor wie is het bedoeld?

De do's en don'ts in tantraland

Tijdens een sessie nam hij zijn penis in zijn hand en wreef deze tegen mijn vagina aan. ‘Hoe voelt dat?’ vroeg hij. Vol afschuw las Angelica in de kranten over grensoverschrijdend gedrag in  de tantrawereld. Dit was geen tantra, dit was misbruik.

Angelica schaamt zich diep voor deze mensen in haar beroepsgroep. ‘Het lastige van tantra is dat het geen vaste definitie heeft. Onder de noemer tantra wordt van alles verkocht: van meditatie tot prostitutie. Helaas is misbruik daarvan vaak het gevolg. Als je naar een tantramasseur gaat, is het dus belangrijk dat je weet wat de insteek van die persoon is. Jammer genoeg is er geen keurmerk voor tantramasseurs, zodat je geen houvast hebt. Lees ervaringen en vraag om referenties, maar ga vooral op je gevoel af. En check bij het Meldpunt Tantra Misbruik of een bepaalde masseur op de zwarte lijst staat.

Lees het hele artikel